Versenyfelhívás a 2017/2018-as tanévre

Hírek, Kiemelt | 2017 augusztus 28. |

A SZAKE a 2017/2018-as tanévben is meghirdeti népszerű, középiskolásokat célzó vetélkedőit. A versenyekre az új tanévben nevezhetnek a második szakmájukat tanuló, valamint a szakmunkás bizonyítvánnyal már rendelkező, két éves érettségire felkészítő képzésre járó nappali tagozatos diákok is.  A vetélkedőkre 2017. szeptember 15. és 2017. október 20. között a http://verseny.szake.suli.hu/ oldalon keresztül lehet jelentkezni.

Közismereti vetélkedők

A vetélkedők legfontosabb részleteit megismerheti, ha a lenti tájékoztatókat letölti:

A tájékoztatókban szerepelnek a versennyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, de az általános információk lent is megtalálhatóak. (A felkészüléshez szükséges szakirodalom csak a letölthető tájékoztatókban olvasható.)

 

Általános információk a klasszikus vetélkedőkhöz

A verseny kategóriái iskolaszintek szerint:

   1. kategóriában versenyezhetnek a 9-es szakközépiskolai képzésben (3+2 év) beiratkozott tanulók, valamint a 10-11-es szakiskolai tanulók, és azok a szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező diákok, akik második szakma megszerzésére, nappali tagozaton tanulnak;
   2. kategóriában versenyezhetnek a 9-10-es szakgimnáziumba beiratkozott tanulók, a 11-13-os szakközépiskolai tanulók, valamint azok a szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező diákok, akik kétéves érettségire felkészítő képzésen vannak (érettségi bizonyítvánnyal rendelkező diákok a versenyben nem indulhatnak);
   3. kategóriában versenyezhetnek a gimnáziumi képzésben tanulók (9-13 évfolyam).

 

A verseny jellege:

Csapatverseny. Háromtagú, azonos iskolatípusban tanuló diákokból álló csapatok jelentkezhetnek. Egy iskolából, azonos kategóriában legfeljebb két csapat juthat tovább az országos döntőbe.

 

A verseny fordulói:

   1. interneten: 2017. október 15. – 2017. november 15.
   2. interneten: 2017. november 15. – 2017 december 15.
   3. döntő: 2018. március 24. Helyszíne: Budapest, Stefánia Palota / HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Közhasznú Nonprofit Kft/

 

A nevezés módja:

A nevezés a versenyre a http://verseny.szake.suli.hu/ weblapon lehetséges. Egy adott email címen CSAK EGY csapat regisztrálhat. A kitöltött regisztráció után a csapatok az általuk megadott jelszóval léphetnek be a versenyfelületre.(Új jelszót a rendszernek nincs módja generálni, ezért kérjük a saját jelszó pontos megjegyzését!) Regisztráció határideje: 2017. október 15 október 20. (A határidő utáni regisztrációkat a rendszer elutasítja!)

 

A versenyben nevezési díj nincs.

 

A továbbjutás feltételei, a továbbjutott versenyzők értesítésének módja, határideje:

Az internetes fordulókban a feladatokat tartalmazó felületet több alkalommal is meg lehet nyitni, de a csapatnak összesen 180 perc áll rendelkezésre a helyes válaszok megadására. A véglegesítés után, vagy a 180 perc lejárta esetén, a feladat befejezettnek tekintett. A javítást a rendszer végzi. Az internetes fordulók részeredményeit a www.szake.suli.hu oldalon tesszük közzé. A két internetes fordulóban elért összesített pontszám alapján, a legmagasabb pontszámot elért 12 csapat juthat az országos döntőbe. A bejutottak az említett weblapról értesülhetnek az eredményről. A bejutott csapatokat levélben is értesítjük. Az internetes fordulók lezárása és a csapatok értesítése 2018. január 31-ig megtörténik.

 

Az országos döntőben részt vevő versenyzők maximális létszáma:

Kategóriánként 12 csapat juthat a döntőbe, vagyis 108 diák kap meghívást az országos fordulóra.

 

A verseny díjai:

A kategóriánkénti győztesek részt vehetnek a Sárospataki Nyári Szabadegyetemen. Minden, a döntőbe jutott diák könyvjutalomban részesül. Minden, az országos döntőbe jutott diák névre szóló oklevelet kap.

 

 

 

Információk

Szakmai Középiskolásokért Kulturális Egyesület – SZAKE
postacím: 1068. Bp. Rippl-Rónai út 26.
honlap: www.szake.suli.hu
e-mail: szucsik@freemail.hu

Szervező:
Szucsik Ágnes
e-mail: szucsik@freemail.hu
telefon: 20/474-8642

Írja le véleményét!

Kapcsolat

SZAKE

Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület


Cím: 1063 Budapest, Szív utca 66.

Tel: (06) 20/474-8642

E-mail: szakmai.szake[kukac]gmail.com

Adatkezelés / adatvédelem

Creative Commons


Az oldalon közzétett tartalmak a Creative Commons Licenc feltételeinek megfelelően sza- badon felhasználhatóak.Creative Commons Licenc